El documental “Mon Marquès: el combat de la memòria”, seleccionat per un premi de cine

El documental “Mon Marquès: el combat de la memòria” ha estat seleccionat per al “X Encuentro hispanoamericano de Cine y Video documental: Contra el Silencio Todas las Voces de México”

Per a més informació, cliqueu aquí

En Mon Marquès ha col·laborat amb el CFA Girona i ens ha acompanyat, per exemple, a fer la Ruta de l’Exili, excursió molt bonica. En tenim un molt bon record!

El CFA Girona rep el premi Mestres 68 (Diari de Girona, 1 març 2018)

Mestres 68 premia Núria Terés i l’Escola d’Adults de Girona

L’associació reconeix l’aportació educativa d’una de les impulsores d’Àkan i de José Luis Corzo

p.t.v. 01.03.2018 | 07:14

L’Escola d’Adults de Girona, una de les impulsores de l’associació Àkan i Núria Terés, a títol pòstum, rebran un dels reconeixements del XXIII Premi Mestres 68, que aquesta associació gironina atorga cada any per tal de posar en valor la tasca de col·lectius i persones a títol individual en l’àmbit de l’educació. Les candidatures, que es corresponen al curs passat, sempre són a proposta de persones externes a l’entitat.

La convocatòria inclou quatre categories, de manera que al maig s’entregarà un Premi Personal, un d’Institucional, un altre d’Internacionacional i una Menció Honorífica. Aquesta última serà per a la llicenciada en Biologia i professora de Secundària Núria Terés i Bonet, que va morir l’octubre de 2016 als 54 anys. El jurat del Premi Mestres 68 ha concedit la Menció Honorífica a títol pòstum a aquesta educadora, feminista i activista d’esquerres, que va ser regidora de l’Ajuntament de Girona per ICV-EUiA entre 2007 i 2011.

El Premi Individual el rebrà Maria Lluïsa Geronès i Estrada que, entre d’altres mèrits i projectes valorats pels responsables dels guardons, va ser una de les impulsores de l’Associació de Suport i Acollida d’Immigrants Àkan.

Per la seva banda, el professor emèrit de la Facultat de Teologia de la Universitat Pontifícia de Salamanca, José Luis Corzo Toral, rebrà el Premi Internacional. I, finalment, el Premi Institucional serà per al CFA Escola d’Adults de Girona.